Szépirodalom
Antropológia, Szociológia
Életmód
Filozófia
Ifjúsági és gyerekkönyvek
Irodalomtörténet, Művelődéstörténet, Művészet
Népek erotikája
Politika, Történelem, Tényirodalom
Pszichológia, Szociálpszichológia
Sport, sportpszichológia
Üzlet és menedzsment, közgazdaság, kommunikáció
 
A Kossuth kiadói csoport 2009. szeptember elsején kibővült a Noran Libro Kiadóval, melynek fő profilja - irodalmi előzményéhez a Noran Könyvekhez hasonlóan - a kortárs és klasszikus magyar próza. Újraélednek illetve folytatódnak a korábbi sikeres sorozatok, például a magyar írók tematikus novellás kötetei és a kétnyelvű Kentaurkönyvek sorozat.


'Örülök, hogy ismét van múltja, jelene és jövője annak az irodalmi profilnak, amit csaknem 25 éve képviselhetek. Amit tömören, 'egyszerű szavakkal', és nagyképűen így fogalmazok meg: az irodalomnak egy pontosan körülhatárolható szegmense érdekel, ez pedig a kortárs és klasszikus magyar irodalom és annak perifériája, a nélkülözhetetlen, a megkerülhetetlen, a vállalható másodlagos - mert másodlagos - irodalom, amit mások nem, csak én látok, én veszek észre. Sokan vagyunk ezzel így. Sokaktól talán abban különbözöm, hogy az én koncepcióm egy kiadói holdudvar által jó irányban könnyen befolyásolható.
     Na meg hogy - nagy hiba! - hála istennek, idealista vagyok. És, hála istennek éppen ez, az én idealizmusom lesz most kézen fogva, barátságosan.'
(Kőrössi P. József)