Szépirodalom
Antropológia, Szociológia
Életmód
Filozófia
Ifjúsági és gyerekkönyvek
Irodalomtörténet, Művelődéstörténet, Művészet
Népek erotikája
Politika, Történelem, Tényirodalom
Pszichológia, Szociálpszichológia
Sport, sportpszichológia
Üzlet és menedzsment, közgazdaság, kommunikáció
 
Nagyapam_web.jpg
tetszik
 

Szépirodalom


Nagyapám–nagyanyám – magyar írók novellái

 

Szerző: több szerző

Megjelenés éve: 2013.10.
ISBN: 978-615-5274-44-2
Részletek a könyvből
 • „A nagy cserfa asztal szegletén jól elfértek a bácsi a nénivel, de a tálak alig a tetején. Ebben egy kis friss túró, fenyőfakéregben; odább egy tál újmódi, korán érő fekete szőlő; egy kis mézzel főzött retek, üvegfedél alatt, mandulával a jó szájíz végett; és hónapos retkek, amiket a fogások között rág az ember, hogy ne unja el magát. A kövér, forró leves párolog a tányérban. A néni alig mer hozzányúlni.”
  (Petelei István)

 • „Azt mondták, hogy a szeretet ellenszolgáltatás. Ha szeretnek bennünket, akkor valamiért szeretnek. Ok nélkül nincs szeretet. Az oktalan szeretet képtelenség. (…) Körülbelül így beszéltek. Én megjegyeztem, hogy mégiscsak önmagunkért kell szeretni bennünket.”
  (Kosztolányi Dezső)

 • „…a kert kapujában megjelent egy emberi forma, aki jött felém, a füzek felé, a part irányában. (…) Hosszú, vékony, emberi forma, fehér fürdőköpenyben. Olyan könnyedén jött (…), hogy szinte nem is jött, mint inkább szállott, mint egy kísértet a fehér köpenyével a csillogó atmoszférában. Mint egy nagy lepke, úgy szállott. Úgy is kaptam feléje, a karomat meglengetve, mint egy lepkefogó.”
  (Szomory Dezső)

 • A kötet szerzői többek között Heltai Jenő, Kosztolányi Dezső, Móra Ferenc, Móricz Zsigmond, Palotai Boris, Pap Károly, Petelei István, Szomory Dezső.
 • Ár: 2690 Ft

  Kedvezményes ár: 2233 Ft (- 17 %)