Szépirodalom
Antropológia, Szociológia
Életmód
Filozófia
Ifjúsági és gyerekkönyvek
Irodalomtörténet, Művelődéstörténet, Művészet
Népek erotikája
Politika, Történelem, Tényirodalom
Pszichológia, Szociálpszichológia
Sport, sportpszichológia
Üzlet és menedzsment, közgazdaság, kommunikáció
 
90nap_borito_webre.jpg
tetszik
 

Üzlet és menedzsment, közgazdaság, kommunikáció


Az első 90 nap – Bevált stratégiák a gyorsabb és hatékonyabb beilleszkedéshez és előrelépéshez az üzleti életben

 

Szerző: Watkins, Michael D.

Megjelenés éve: 2014.10.
ISBN: 978-615-5274-92-3
Részletek a könyvből
A HARVARD BUSINESS REVIEW PRESS sikerkönyve!

 • „Egy évtized alatt sok minden változik. 2001-ben, amikor elkezdtem írni Az első 90 nap-ot, nem sok kiadvány foglalkozott azzal, hogyan vegyük fel a tempót egy új munkakörben, vagy, hogy mi a frissen felvett munkaerő szervezetbe való beillesztésének leghatékonyabb módja (innentől: „vezetői változáskezelés”).
 • Az első 90 napot, 2003-as megjelenésekor, szinte azonnal elkapkodták a könyvesboltok polcairól. 2004 nyarára a könyv felkerült a Business Week bestseller-listájára; és tizenöt hónapon keresztül ott is maradt.
 • Az üzleti témájú könyvek, még a legsikeresebbek is, általában 1-2 évig fogynak jól, majd elfelejtődnek. Nem így Az első 90 nap. Örömmel látom, hogy a könyv eladási mutatói már egy évtizede stabilan erősek, eddig nyolcszázezer angol nyelvű eladott példánnyal, amiből hetvenötezret adtak el a kiadás évében. Az elmúlt tíz évben a könyv folyamatosan ott van a Harvard Business Review bestseller-listáján. Eddig huszonhét nyelvre fordították le, és a Harvard Business Publishing e-learning eszközének, a Leadership Transitions-nek is alapjául szolgált.
 • A hosszan tartó sikernek köszönhetően Az első 90 nap-ot az „üzleti klasszikusok” között tartják számon, bár a „klasszikus” szót sokan társítják az elavulttal, emiatt nem is szeretem használni a kifejezést.
 • Mindenesetre 2009-ben megtiszteltetésként ért, hogy könyvemet minden idők 100 legjobb üzleti témájú könyve közé válogatta Jack Covert és Todd Sattersten a 800-CEO-READ-en. Ez az elismerés nem csak abban erősített meg, hogy a könyv mondanivalója állja az idők próbáját, hanem abban a meggyőződésemben is, hogy minden új vezetői generációnak meg kell tanulnia a sikeres változáskezelést.”

 • „Az Egyesült Államok elnökének 100 napja van arra, hogy bizonyítson: önnek 90. Az új munkakörben eltöltött első pár hónap, a tranzíció nagyban meghatározza, hogy a továbbiakban sikereket aratunk, vagy kudarcot vallunk-e.
 • Miért kritikus jelentőségű a tranzíció, az átmenet időszaka? Ezerháromszáz HR-vezető véleményét kértem ki erről, és 90 %-uk egyetértett abban, hogy „a tranzíciós időszakok jelentik a legnagyobb kihívást egy vezető számára”. És majdnem háromnegyedük vallotta, hogy „az első pár hónap pozitív vagy negatív mérlege az egész pályafutásra kihat az adott munkakörben”. A rossz kezdet nem predesztinál ugyan elkerülhetetlenül kudarcra, de nagyban csökkenti az esélyeket a sikerre.
 • A tranzíció előnye, hogy esélyt ad az újrakezdésre, illetve a szükséges szervezeti változtatások véghezvitelére. Ugyanakkor az átmeneti időszakban sérülékenyebbek vagyunk, hiszen nincsenek kiépült kapcsolatrendszerünk és az új munkakörhöz kapcsolódó elvárások is homályosak lehetnek. A munkát kritikus tekintetek gyűrűjében kell végezni, hiszen környezetünk tudni akarja, mennyire vagyunk hatékonyak, és milyen vezetői értékeket képviselünk. A válaszok igen gyorsan kialakulnak, és ha már egyszer kialakultak, nagyon nehéz őket megváltoztatni. Ha sikerül megteremtenünk a bizalmat és bebiztosítanunk pár korai győzelmet, akkor az ebből merített lendület jó eséllyel lendít át a további nehézségeken. Viszont ha már az elején mélypontra kerülünk, nehéz és meredek út áll előttünk.
 • Egy vezető rengeteg rejtett tranzícióval is szembesül karrierje során. Ezek akkor mennek végbe, amikor a vezető munkája a nélkül módosul, hogy ez pozíciójában illetve munkaköri leírásában is kifejezésre jutna. Ez gyakran fordul elő, általában a gyors növekedésből, vállalati átszervezésből vagy akvizícióból fakadó változások következményeként. Ezek a rejtett tranzíciók sok veszélyt hordoznak magukban, hiszen a vezetők nem mindig ismerik fel őket, vagy nem szentelnek nekik kellő figyelmet. A legveszélyesebb tranzíciós folyamat éppen az, amit észre sem veszünk.”

 • „1999-ben felkérést kaptam olyan workshopok és coaching folyamatok kifejlesztésére, amelyek segítik a gyors és hatékony változáskezelést. Az első 90 nap ennek a két és fél évnyi közös munkának – melynek során több száz, alelnöki és igazgatói szintű vezetővel dolgoztam együtt – a gyümölcse. Ezeket az alapötleteket kibővítettük, leteszteltük, módosítottuk, és gyakorlati példákkal támasztottuk alá annak érdekében, hogy valóban hasznos tanácsokkal szolgáljunk a hatékony változáskezeléshez.”

 • A könyvet több országban kiadták már, több mint 20 nyelvre lefordították, és az eladások 650.000 eladott példány felett járnak.
 • Ár: 3400 Ft

  Kedvezményes ár: 2890 Ft (- 15 %)