Szépirodalom
Antropológia, Szociológia
Életmód
Filozófia
Ifjúsági és gyerekkönyvek
Irodalomtörténet, Művelődéstörténet, Művészet
Népek erotikája
Politika, Történelem, Tényirodalom
Pszichológia, Szociálpszichológia
Sport, sportpszichológia
Üzlet és menedzsment, közgazdaság, kommunikáció
 
torok_laszlo_vezetesorome_borito_web.jpg
tetszik
 

Üzlet és menedzsment, közgazdaság, kommunikáció


A vezetés öröm-e?

 

Szerző: Török László

Megjelenés éve: 2015.03.
ISBN: 978-615-5513-06-0
Részletek a könyvből
 • A vezetőknek különleges szerepük van a társadalomban, vezessenek akár néhány tíz, akár több tízezer embert. Talán több, de mindenképpen más múlik rajtuk, mint a vezetetteken. Nagy a tét, nem mindegy, kiből lesz vezető. S ha már lett, az sem mellékes, örömét leli-e munkájában, vagy csak valamilyen kényszerből viseli a terhet.
 • Sokan eljátszanak a vezetés gondolatával, aztán amikor odakerülnek, nyomasztja őket a felkészületlenség érzése. Lehet előre készülni? Hogy csinálták a ma már felkészültnek tekintettek? Egyáltalán, mi a vezetés lényege? Milyen főbb összetevői vannak, melyekről eddig kevéssé vagy másként szóltak a vezetéssel foglalkozó könyvek? Milyen utat járnak be a jó vezetők a csúcs előtt, és milyen terveik vannak az azt követő időszakra?
 • Ajánlom a könyvet vezetőknek és vezetéssel kacérkodóknak, valamint mindenkinek, aki fogékony igaz történetekre, őszinte gondolatokra.

  Török László


  Beszélgetőtársak:  Batta András

  Bálint András

  Heidrich Balázs

  Kalmár Péter

  Krizsó Szilvia

  Kujáni Péter

  Kulcsár Krisztián

  Küllői Péter

  Láng Péter

  Nemes László Norbert

  Pálvölgyi Mátyás

  Pulai Miklós

  Török László • Mi lehet meggyőzőbb, mint egy valóban sikeres vezetői pálya? Mi lehet átütőbb, mint azok a vezetői vallomások, melyeket ismert és eredményes emberek tesznek? Török Lászlónak sikerült egy rendkívül színes, mégis összefüggő képet adni a vezetés szakmai és emberi hátteréről. Van azonban egy másik és meglepő értéke is a kötetnek: aki elolvassa, történelmünk modern kori fejezetéről is benyomást szerezhet. Olyan élethelyzeteket ismerhet meg, melyek a mai magyar alkotó ember környezetét és kihívásait mutatják be szellemesen, professzionálisan és emberi hangsúllyal.
  Malchiner Maximilian Péter
  ICF Executive Coach, szerző (You Are More!™)

 • Mások történetein keresztül, akarva-akaratlanul, tapasztalatokat szerzünk a világról, melyek segíthetnek abban, hogy saját válaszainkat is megtaláljuk bizonyos kérdésekre. A beszélgetéseket olvasva folyamatosan mélyült bennem mindaz, amit a vezetés fogalmáról gondolok. A sokféleségben megjelent az azonosság, és az azonosságban a sokféleség. Alaptétel az életemben, hogy „együtt gondolkodni jó”. Ez a könyv ezt az élményt adja.
  Szily Nóra
  újságíró, coach

 • Kicsit döcög a magyar nyelv, amikor meg kell különböztetni a vezetőt (leader) az első számú végrehajtótól (CEO). Török László könyvének hősei is az e kettőt elválasztó mezsgyén mozognak. Érett gondolatokat közölnek a sikeres irányításról, és óvatosabbakat az irányadó sikerről – az első számú végrehajtó a jelenben sikeres, míg a vezető főként a holnapból visszatekintve hagy maradandó lenyomatot. A szerző összefoglalója a vezetői életgörbéről izgalmas vitára ingerelhet, kiemeli a vezetői lét két lényeges sajátosságát: a felelősséget és az örömöt. A könyv elgondolkodtató olvasmány gyakorló, egykor volt és leendő vezető számára egyaránt.
  Láng László
  rektor, IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola
 • Ár: 3600 Ft

  Kedvezményes ár: 3060 Ft (- 15 %)