Szépirodalom
Antropológia, Szociológia
Életmód
Filozófia
Ifjúsági és gyerekkönyvek
Irodalomtörténet, Művelődéstörténet, Művészet
Népek erotikája
Politika, Történelem, Tényirodalom
Pszichológia, Szociálpszichológia
Sport, sportpszichológia
Üzlet és menedzsment, közgazdaság, kommunikáció
 
poszt_kicsi[1].jpg
tetszik
 

Filozófia


A posztmodern, avagy a kései kapitalizmus kulturális logikája

 

Szerző: Jameson, Fredric; Ford.: Dudik Annamária Éva

Megjelenés éve: 2010.11
ISBN: 978-963-99960-1-4
Részletek a könyvből
  • A legbiztonságosabban úgy ragadhatjuk meg a posztmodern fogalmát, ha megkísérlünk történelmileg gondolni a jelenre egy olyan korban, amely már elfelejtette, hogyan is kellene történelmileg gondolkodni. A posztmodernizmus, a posztmodern tudat tehát talán nem is jelent sokkal többet annál, hogy saját lehetőségének feltételeiről gyárt elméleteket, amelyek elsősorban a változások és átalakulások puszta felsorolásából állnak. A modernizmus is megrögzötten foglalkozott az Újjal, és megpróbálta megfigyelni annak születését, a posztmodern azonban inkább váltásokat, eseményeket keres, nem új világokat; az árulkodó pillanatot, amely után már semmi sem a régi..."

  • "Fredric Jameson, nemzetközileg elismert irodalomteoretikus, az Egyesült Államok egyik legjelentősebb kortárs gondolkodója, a posztmodernizmus kutatásához hatalmas anyagot szolgáltat, mind műalkotásokat, mind elméleti vitaanyagot; összekapcsolja a kulturális változásokat a kultúra helyszíneinek változásaival az élet egész struktúráján belül, melyet a gazdaságtörténet új szakasza, a globalizmus termelt ki. Szigorú tudományossággal elemzi és értelmezi tanulmányának tárgyát. "-Jonathan Arac

  • Fredric Jameson a Duke Egyetem professzora, társszerkesztője Masao Miyoshival, " A globalizáció kultúrája" című könyvnek, mely szintén a Duke University Press gondozásában jelent meg.

  • A kötet 1990-ben elnyerte a Modern Language Association(www.mla.org) James Russell Lowell Díját. A szerző 2008-ban a Holberg Prize díjazottja.
  • Ár: 4990 Ft

    Kedvezményes ár: 4142 Ft (- 17 %)