Szépirodalom
Antropológia, Szociológia
Életmód
Filozófia
Ifjúsági és gyerekkönyvek
Irodalomtörténet, Művelődéstörténet, Művészet
Népek erotikája
Politika, Történelem, Tényirodalom
Pszichológia, Szociálpszichológia
Sport, sportpszichológia
Üzlet és menedzsment, közgazdaság, kommunikáció
 
sport_web.jpg
tetszik
 

Sport, sportpszichológia


Fejben dől el – Sportpszichológia mindenkinek

 

Szerző: Gyömbér Noémi – Kovács Krisztina

Megjelenés éve: 2012.07
ISBN: 978-963-9996-66-3
Részletek a könyvből
 • Magyarországon sokan úgy gondolják, hogy csak az jár sportpszichológushoz, aki beteg. Én kíváncsiságból mentem el. Látva a külföldieket, azt gondoltam, hátha nekem is ad valamit. A mentális felkészülés során rájöttem, hogy nemcsak valamiben segít, hanem óriási többletet ad.  Gyurta Dániel
  Úszás, olimpiai ezüstérmes, többszörös világ- és Európa-bajnok


 • A sportpszichológus az én pályafutásom alatt katalizátorként működik. A beszélgetéseken feltárjuk és közösen kijavítjuk azokat a pontokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy elérjem a maximális teljesítményt. Tapasztalatom szerint a vízilabdában – persze valószínűleg más sportban is – egy bizonyos szint után tulajdonképpen minden a mentális felkészültségen és a lelkierőn múlik. Ezért én a mentális tréninget tartom az egyik legfontosabb eszköznek a céljaim eléréséhez. Otthoni nyugalomban meditációként is hasznos, de én sokszor közvetlenül a meccsek előtt szoktam alkalmazni. A meccs előtti mentális tréning abban is segít, hogy megelőzzem a túlpörgést vagy az esetleges álmos kezdést.

  Gór Nagy Miklós
  Vízilabda, magyar válogatott


 • Úgy gondolom, hogy a sportpszichológia fontos, sőt elengedhetetlen része a profi sportnak. Mint sok minden, ez is két emberen múlik. A jó szakember megtalálja a közös hangot a klienssel, aki ezáltal a bizalmába fogadja. Sportpszichológusunknak ez szinte egyből sikerült. Így a közös foglalkozások, akár egyéni akár csoportos, sokkal hatékonyabbak. Az elejétől fogva lekötnek és elgondolkodtatnak a gyakorlatok, amiket végzünk. Szimpatikus számomra, hogy nem lát el tanácsokkal, hanem rávezet a megoldásra, így az esetleges problémákat hatékonyabban tudom/tudjuk megoldani. A csoportos foglalkozások által jobban megismerjük, megértjük csapattársainkat, ami véleményem szerint elengedhetetlen a csapatsportágakban!

  Szívós Márton
  Vízilabda, többszörös magyar válogatott


 • A biztos hátteret a pszichológus adta; mikor mindenki megijedt, és lemondott arról, hogy én még valaha jól fogok úszni, ő akkor is bízott bennem.

  Dara Eszter
  Úszás, Európa-bajnok
 • Ár: 3490 Ft

  Kedvezményes ár: 2897 Ft (- 17 %)